23 %
Příjemné, ovocně kořenité červené víno.
Má výrazné ovocné tóny višňového kompotu s lehce kořenitými tóny badyánu. V chuti je velmi elegantní s výraznějšími tříslovinami, které si skvěle poradí s masitými pokrmy z vepřového i telecího masa.
Detailní popis
Díky dobře vyzrálým hroznům má toto víno i vyšší alkohol (14 %), který je ale v jeho chuti krásně zakomponován. Ve skleničce se neustále rozvíjí a v lahvi pod korkem vydrží i dva týdny. My teď například dopíjíme lahev otevřenou 13. října a je ještě lepší, než čerstvá ;-)
Pozor: odrůda Montepulciano, která pochází z hornaté italské oblasti Abruzzo, je často chybně zaměňována za toskánské červené víno vyrobené z odrůdy Sangiovese (např. Vino Nobile di Montepuciano). Na rozdíl od toskánského vína je Montepuciano z Abruzza jemnější, ovocnější a pije se dříve po sběru.
Víno Montepulciano d´Abruzzo se těší velké oblibě, takže není divu, že je nejčastěji exportovaným italským vínem kategorie DOC.
Doporučujeme k rizotu, těstovinám s masovými omáčkami a k pokrmům z vepřového a telecího masa.
Podávejte při teplotě 18°C.