Detailní popis
Nicolas Romy získal ocenění Vinař roku 2008 a jeho, k dnešnímu dni již, loňské růžové Beujolais bylo odměněno zlatou medailí Trophée Lyon - Beaujolais Nouveau 2016.
Beaujolais je díky preciznímu celosvětovému marketingu snad nejznámějším francouzským vínem. To, že jsou francouzští vinaři schopni dodávat mladá vína kamkoliv na světě vždy třetí čtvrtek v měsíci listopadu, dokázali náležitě zpropagovat a nyní z této myšlenky těží. Boom Beaujolais nastal v 60. letech 20. století. Dříve to byl zvyk pouze z místních hospod.
Beaujolais se sbírá tak, aby se kuličky co nejméně porušily. Poté se ve velkých kádích nechá kvasit, ale tím způsobem, že kvašení rozjede štáva, které vyteče z nejspodnějších kuliček hroznů, na kterou pouze silou gravitace tlačí zbytek hroznů. Vzniká tak kvašení uvnitř kuliček a mošt tak získá skvělé ovocné aroma ze slupek. Takto kvasí 4 - 10 dní. Proto se Beaujolais vyznačují příjemnou a výraznou ovocnou chutí. A protože neobsahují tolik cukru, mají i nižší množství alkoholu.